Budism japonez

Budismul este considerat o religie, o filozofie sau ambele, ale căror origini se află în India în secolul al V-lea î.Hr. ca urmare a trezirii Siddhartha Gautama și a difuzării învățăturii sale. Este răspândit în China, Japonia, Sri Lanka, Coreea, Mongolia, Uniunea Myanmar, Thailanda, Vietnam.

Kakurinji, construit de prințul Shotoku în anul 589 d.Hr., este un complex de temple budiste important din punct de vedere istoric din orașul Kakogawa, prefectura Hyogo.

52285 Kakurinji este un asteroid din centura de asteroizi, descoperit în 30 iulie 1990 în Geisei de către Tsutomu Seki.

Gwalleuk a fost un călugăr budist coreean din regatul Baekje care a trăit în timpul regelui Wideok. În 602, călătorește în Japonia unde este cunoscut sub numele de Kanroku, ( pronunția japoneză a numelui său) și unde a contribuit la răspândirea învățăturilor taoismului și budismului.

4963 Kanroku este un asteroid din centura de asteroizi descoperit în 18 februarie 1977 la Kiso de către Hiroki Kosai și Kiichiro Hurukawa.

Kūkai (n.774-d.835) cunoscut și ca Kōbō-Daishi, a fost un călugăr budist japonez, fondator al școlii budiste Shingon. Kukaï face parte dintr-un grup numit sampitsu, sau „trei perânsule”. Cu împăratul Saga și Hayanari Tachibana sunt considerați cei mai mari caligrafi ai perioadei Heian. Legenda spune că nu a murit și că a intrat într-o adormire pe muntele Koya, asteptând venirea lui Buddha Maitreya.

Anonim,Kobo Daishi, Taisanji, Matsuyama, Ehime, Japan ,Wikimedia Commons, Public Domain

6866 Kukai este un asteroid din centura de asteroizi, descoperit în 12 februarie 1992 în Kiyosato de către Satoru Ōtomo.

Preotul japonez Dogen Zenji (1200-1253) a construit Templul Eiheiji în prefectura Fukui în 1243 pentru a propovădui Buddhismul Zen și a încurajat acolo mulți discipoli.
Dōgen este cunoscut pentru scrierile sale, colecția de 95 eseuri numite Shōbōgenzō, dar și Eihei Kōroku, o colecție a discuțiilor, poeziei și comentariilor sale, și Eihei Shingi, primul cod monahal Zen scris în Japonia. Este fondator al școlii Soto Zen din Japonia.

Anonim, Dogen,Wikimedia Commons, Public Domain

11064 Dogen este un asteroid din centura de asteroizi principale descoperit în 30 noiembrie 1991 în Kagoshima de către Masaru Mukai și Masanori Takeishi.

Keizan Zenji (1268–1325), un preot japonez care a practicat asceza la Templul Eiheiji din prefectura Fukui. El a contribuit la răspândirea budismului Zen prin întemeierea mai multor temple, inclusiv Templul Sojiji, în 1321.

15790 Keizan este un asteroid din centura de asteroizi, descoperit în 8 octombrie 1993 la Kagoshima de Masaru Mukai și Masanori Takeishi.

Ryōkan Taigu (n.1758-d.1831) este un călugăr și pustnic, poet și caligraf japonez. Născut Eizō Yamamoto, este cunoscut mai ales prin numele său unic Ryokan. Ryōkan este una dintre marile figuri buddiste zen ale perioadei Edo târzii. În Japonia, blândețea și simplitatea lui au făcut din el o figură legendară.

Portret al lui Ryōkan realizat li caligrafiat de el însuși, cerneală pe hârtie, Wikimedia Commons, Public Domain  

6031 Ryokan este un asteroid din centura de asteroizi descoperit în 26 ianuarie 1982 la Kiso de către Hiroki Kosai și Kiichiro Hurukawa.

Ryo Kasuga (n. 1950), preot budist japonez, este de asemenea un astronom amator, care operează un planetariu la templul său și este foarte activ în mișcarea împotriva poluării luminoase.

7674 Kasuga este un asteroid din centura de asteroizi descoperit în 15 noiembrie 1995 în Kitami de Kin Endate și Kazuro Watanabe.

Samādhi este un termen folosit în filosofia indiană și budistă. Utilizarea sa pe scară largă a dus la o expansiune semantică importantă: acest substantiv masculin înseamnă „unire, totalitate, împlinire, finalizare, punere în ordine, concentrare totală a minții, contemplare, absorbție, extaz”, este cuvântul sanscrit pentru starea mentală de unitate a subiectului și obiectului, caracterizat prin absența completă și continuă a gândurilor discrete. Cei care practică meditația, artiștii și sportivii practicați cunosc această stare goală ca fiind una de atenție spontană și ușoară asupra problemei principale.

12472 Samadhi este un asteroid din centurii de asteroizi descoperit în 3 februarie 1997 în Kitt Peak prin proiectul Spacewatch.

Sumoto este un oraș situat pe insula Awaji și port în golful Osaka. Seiraiji este un templu japonez construit în Sumoto, în jurul anului 1000 d.H, în epoca târzie Heian. Acest templu budist cu morminte este situat pe micul deal Kyuko-san, care a fost format de râuri într-o zonă a deltei.

7533 Seiraiji este un asteroid din centura de asteroizi descoperit în 25 octombrie 1995 în Nachi-Katsuura de Yoshisada Shimizu și Takeshi Urata.

Tennin (mesager ceresc feminin), sunt ființe spirituale din budismul japonez, care sunt asemănătoare cu îngerii, nimfele sau zânele occidentale. Apariția lor pare sa fie influențată de conceptele de ființe cerești găsite în budismul indian și taoismul chinez.
Se crede că Tennin trăiește în cerul budist ca însoțitoare ale lui Buddha și Bodhisattvas.
Tennin pot zbura, fapt indicat în general prin kimonourile lor colorate sau cu pene, numite hagoromo. În unele legende, tennin nu sunt capabile să zboare fără aceste kimonouri (și, prin urmare, nu se pot întoarce la cer).

Hiroshige  (1797–1858), The 53 stations of the Tokaido in pairs” ,The station Ejiri,Wikimedia Commons, Public Domain

6664 Tennyo este un asteroid din centura de asteroizi, descoperit în 14 februarie 1993 în Oizumi de Takao Kobayashi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.